De iPhone 5 batterij vervangen

Ondertussen is de iPhone 5 al een vrij oud toestel aan het worden. In september 2012 werd deze telefoon gepresenteerd wat dit toestel al ruim 4 jaar oud maakt. De iPhone 5 batterij is in de tussentijd waarschijnlijk flink verslechterd. Dit komt omdat de batterij van de iPhone 5 gemaakt voor zo’n 500 laadcycli. Als we er vanuit gaan dat je het toestel regelmatig gebruikt, dan laad je het toestel gemiddeld één keer per dag op. In theorie zou je batterij dan 500 dagen meegaan voordat deze aan zijn einde begint te raken en de praktijk wijst uit dat dit vaak ook het geval is. Niets is ook vervelender dan een batterij die op 30% uitvalt, of die binnen 6 uur leeg is, want we willen nou eenmaal de hele dag bereikbaar kunnen zijn. Niet iedereen kan de iPhone 5 continue aan de lader hangen en dan kan de irritatie vaak hoog oplopen. Gelukkig weten de deskundigen van OnderdeleniPhone.nl hier een gemakkelijke, snelle oplossing voor.

De iPhone 5 batterij vervangen

Voor het vervangen van de iPhone 5 batterij hoef je geen technicus te zijn. Wat wél belangrijk is, is dat je in een schone ruimte te werk gaat, dat je de juist toolset hebt en dat je secuur te werk gaat. Probeer de reparatie in één keer te doen, zonder tussentijds te stoppen, zodat je niet de focus verliest. De reparatietijd bevat ongeveer 15 minuten.

We gaan je het in stappen uitleggen, maar je kunt uiteraard ook onze tutorial bekijken voor het vervangen van de iPhone 5 batterij. Zorg ervoor dat je iPhone 5 uit staat voordat je begint met de reparatie.

 

Stap 1: Verwijder de twee pentalobe schroefjes aan de onderkant van het toestel.

Om de twee schroefjes aan de onderkant los te halen heb je een pentalobe schroevendraaier nodig. Deze vind je uiteraard in onze webshop.

Stap 2: Open het scherm met behulp van de zuignap.

Plaats de zuignap net iets boven de iPhone 5 home button en doe de ring van de zuignap om je duim en trek de zuignap omhoog. Je zult zien dat het iPhone 5 scherm nu los begint de komen en met behulp van een meegeleverde plectrum kun je ondersteuning bieden op de plek waar het scherm los komt. Haal het scherm nu verder los van de behuizing door het scherm helemaal omhoog te halen.

Stap 3: Koppel het scherm los van het moederbord.

Het iPhone 5 scherm zit vast met drie connectoren. Deze zitten onder een beveiligingskapje verstopt die vast zit met drie schroefjes. Haal deze schroefjes los met de kruiskop schroevendraaier en leg deze op een veilige plek weg. Nu kun je met de spudger de connectoren voorzicht los wippen. Zet niet te veel kracht, de connectoren zijn gevoelig en je wilt geen schade aanbrengen!

Stap 4: Haal de batterij connector los van het moederbord.

De iPhone 5 batterij zit vast met een enkele connector, maar ook deze zit onder een kapje. Je ziet als het goed is twee kapjes die vast zitten met drie schroefjes. Beide kapjes moeten los gehaald worden om de batterij van de iPhone 5 te kunnen loskoppelen. Schroef deze drie schroefjes los met de kruiskop schroevendraaier en leg ook deze in de juiste volgorde weg. Let op: zorg ervoor dat je niet schroefjes door elkaar haalt, dit kan schade aanrichten aan het moederbord! Als je de schroefjes los hebt en de kapjes eraf hebt gehaald, zie je de connector van de iPhone 5 battterij zitten. Gebruik weer de spudger om deze los te wippen.

Stap 5: Verwijder de batterij uit de behuizing.

Deze stap is iets vervelender. Een fijne tip hiervoor is om eerst met een föhn of een verfdroger de onderkant van de batterij even goed te verhitten, zodat de lijmlaag verhit wordt en dus gemakkelijker loslaat. Dit doe je door jouw apparaat even op de achterkant van behuizing op de plek van de batterij de laten verwarmen. Zorg dat je niet op één plek verhit maar heen en weer gaat met de föhn of verfdroger. Doe dit maximaal gedurende 15 seconden. Nu kun je aan het plastic lipje trekken die je ziet zitten. Deze loopt namelijk door onder de batterij en daarmee kun je de iPhone 5 batterij omhoog wippen. Breekt deze af: geen paniek. Je kunt met de spudger er onder komen om de batterij van de iPhone 5 er alsnog uit te krijgen. Je kunt ook een bot mes gebruik en deze onder batterij plaatsen. Let wel op dat je geen schade aanricht op het moederbord.

Stap 6: Plaats de nieuwe iPhone 5 batterij.

Gebruik de oude lijmlaag en plaats de nieuwe iPhone 5 batterij op de plek waar de oude batterij zat. Plaats de connector op het moederbord en zorg ervoor dat de je de flexkabel tussen het moederbord en de batterij wrikt. Als de batterij eenmaal geplaats is, kun je de batterij kapjes weer terugplaatsen. Schroef de drie schroefjes weer vast.

Stap 7: Plaats het scherm

De drie connectoren van het scherm moeten weer terug geplaatst worden en dit kan maar op een enkele manier. Zorg ervoor dat je een goede klik hoort en desnoods kun je nog even extra aandrukken met de spudger om hier zeker van te zijn. Gebruik hierbij geen kracht anders breng je schade aan het moederbord aan! Plaats hierna het kapje weer op zijn plek en maak deze vast met de drie bijbehorende schroefjes. Nu kun je het scherm terug gaan klikken in de behuizing. Dit doe je door het scherm bovenin eerst in de behuizing te haken. Je voelt vanzelf aan of dit goed zit. Daarna kan je rustig de rest van het scherm in de behuizing klikken. Dit moet vrij gemakkelijk gaan, hier komt niet veel kracht bij kijken.

Stap 8: Plaats de bodemschroeven en je bent klaar!